Samhällen och Aktiviteter i Närheten

 

Pringle Bay är det perfekta stället för en avslappnande semester. Om man stannar en längre tid så kan det hända att man vill utforska lite av vad omgivningen i Cape Overberg och Kapområdet har att erbjuda.

 

Det finns ett mångfald av sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar lämpliga för både halv- och heldagsutflykter. Sandboarding, bergsklättring, abseiling, black water tubing, quadbiking, tree top tours, kayaking, fotografering, dykning med hajar, valskådning och golf är bara några exempel på vad området erbjuder. Nedan är några tips på vad du kan utforska på egen hand eller med hjälp av en guide i samhällena.

 

Pringle Bay området har ett mångfald av utflyktsmöjligheter

 

 


Betty’s Bay

 

Bettys BayBetty’s Bay ligger 11 km, 5-10 minuters körväg från Dreams. I Betty's Bay ligger den vackra Harold Porter Botanical Garden. Njut av den vackra utsikten över hav och berg. Följ stigarna eller strosa över gräsmattorna och beundra den unika inhemska floran,  fynbosen, samt det rika fågellivet. Det finns både enkla gångvägar och vandringsleder. Små bäckar och dammar och stora områden med gräsmattor – det här är en botanisk trädgård som kan upplevas och utforskas av både barn och vuxna. I den botaniska trädgården finns också en restaurang som serverar lättare måltider. För mer information titta under Kogelberg Biosphere.

 

I Betty’s Bay finns också en landbaserad pingvinkoloni vilken är väl värt ett besök. Området kallas Stony Point. För mer information om pingvinerna se Djurliv.

 

I Betty’s Bay kan man hyra sandboards och åkta ner för sanddynorna som ligger mot bergssluttningen. Det finns två varianter, en som fungerar nästan som en pulka att sitta på, en annan som man står upp i stil med snowboarding. En väldigt rolig – och unik - aktivitet för barn i alla åldrar. Kostnad är ca R 100 per bräda för 24 h samt ett litet inträde till sanddynorna mot bergssluttningen.

 

Betty’s Bay har flera stränder, både sandstränder och klippiga stränder. De är populära att fiska från.

 


Kleinmond

 

KleinmondKleinmond ligger 22 km, 15-20 minuters körväg från Pringle Bay.

 

I Kleinmond finns den närmaste bemannade turistbyrån. Där finns ett stort urval av brochyrer på aktiviteter i Overberg och Whale Coast områdena. På turistbyrån kan du få tips om och hjälp med att boka olika turer eller aktiviteter. Turistbyrån hyr också ut cyklar.

 

 

I Kleinmond finns det välkända Arabella. Där finns ett spa och den populära Arabella golfklubb, barnpassning kan arrangeras via hotellet. Förtom Arabella Golf Club finns också Kleinmond Golf Club.

Kleinmond har flera stränder för bad och fiske och ett utbud av restauranger. Man kan också besöka Abalone och Toy Museum eller den Harbour Market som är öppen på lördagar. I området kan man deltaga i paragliding, kanot, abseiling, tubing, white water rafting och quad bike tours.

 

 

Kleinmond är känt för sina vildhästar som kan beskådas på avstånd. 

 


Hermanus

 

HermanusHermanus ligger 56 km, ca 45 minuters körväg, från Pringle Bay.

 

 

Hermanus är ett av de mest välkända ställena för landbaserad valskådning. Här utgår också båtar som har särskillda tillstånd att ta besökarna nära valarna. Valsäsongen sker främst under sydafrikanska vintern då valarna simmar norrut till Sydafrikas kust för att föda sina kalvar. Du kan säkrast se valar mellan juli och november.

 

 

Du kan ta en kayak tur antingen ut på havet eller floden. Man kan också åka ut med båt på hajturer. Under dessa turer kan man dyka – så kallat cage dive – för att se hajarna på nära håll om man inte nöjer sig med att beskåda dem från ovan vattnet. Även vanliga dyk kan göras i Hermanus.

 

 

I Hermanus området finns många vingårdar, restauranger och stränder samt en golf klubb.

 


Rooiels

 

Rooiels är ett litet samhälle som gränsar till Pringle Bay, ca 5 minuters körväg. Där finns en liten strand som man kan nå från R44 samt några restauranger och en matvaruaffär.

 


Gordon’s Bay

 

Gordon’s Bay ligger ca 25 minuters körväg från Pringle Bay. Kustvägen från Gordon’s Bay till Pringle Bay är fantastiskt vacker. Den slingrar sig längs berget med havet på andra sidan. Den sk Clarence Drive. Kanske mycket vackrare och ”vildare” än den mer kända Chapmans Peak i Kapstaden/Hout Bay.

 

Gordon’s Bay har flera affärer, inklusive en internationell bokaffär där man kan hitta begangnade svenska böcker. Här finns också många restauranger och två stränder.

 


Strand

 

Strand ligger ca 30 minuters körväg från Pringle Bay.

 

I Strand kan du besöka stranden, fiska, äta på restaurang eller spela golf på Strand Golf Club. I utkanten av Strand finns Money Town med många olika apor och fåglar samt ett lekområde med klätterställningar etc för barn. Kidz zoo är ett inomhus lekställe för barn.

 


Somerset West

 

Somerset West ligger ca 30 minuters körväg från Pringle Bay.

 

I Somerset West finns Somerset Mall vilket är en av de större shopping mallarna i Kapområdet.

 

Erinvale Golf Club kan man spela golf. Man kan också besöka en vingård eller restaurang.

 

I Helderberg Nature Reserve kan man vandra eller gå promenader där kan man också att träffa på vilda sköldpaddor och halvtama inhemska bockar/gaseller.

 


Stellenbosch

 

Stellenbosch ligger knappt 6 mil, ca 50 minuters körväg från Pringle Bay. Det är den näst äldsta staden i Sydafrika och kallas Eikestad – Ekarnas Stad.

 

Stellenbosch är en universitetsstad och känd för att vara hjärtat i vindistriktet. I området finns otaliga vingårdar där vinprovning kan göras och många vingårdar har också restauranger. Man kan också uppleva en brandy tur med smakning och information samt ostprovning i området.

 

Inne i stadskärnan kan man besöka Village Museum som består av ett antal gamla byggnader med trädgårdar bevarade i ursprungligt skick och möblerade tidsenligt. Den botansika trädgården, också inne i stadskärnan, är värt ett besök. För att få en smak av lanthandel och hitta ett par sovenirer kan man besöka Oom Samie se Winkel på Dorp Street. Det finns en uppsjö av affärer, restauranger och gallerier och även en liten marknad inne i Stellenbosch.

 

Butterfly World i StellenboschCa 15 minuters körväg utanför Stellenbosch så finns Butterfly World som bjuder på en unik upplevelse både för barn och vuxna. Det är ett gigantiskt växthus där man går fritt bland flygande tropiska fjärilar och fåglar. Även ett par små stenbockar och några småapor rör sig fritt bland besökaren. På Butterfly World finns också terrarium med ormar, ödlor, leguaner, spindlar etc. Utanför finns ett lekområde för barn och en restaurang.

 

Giraff Park ligger nära Butterfly World och liknar ett mini zoo, det bästa de har är en snake show med information och visning av lokala ormar. En White Lion park finns strax utanför Stellenbosch. På Spier strax utanför Stellenbosch kan du klappa och lära dig om jaguarer. På Spier hålls också de välkända Mojo buffen som är ganska dyr men en lite annorlunda och afrikansk matupplevelse med underhållning. Det finns också en krokodil farm i närheten av Paarl.

 

I Stellenbosch finns två popolära golfbanor, Stellenbosch Golfklubb och De Zalze Golfklubb.


 

 

 KK

Kapstaden

 

Det är inte svårt att förstå varför Kapstaden och Garden Route nog är två av de mest välkända områdena i Sydafrika. Vacker natur, stränder, klimat och mångfald av aktiviteter. Här nämner jag bara några...

 
 

Kapstadens internationella flygplats ligger 67 km från Pringle Bay. Till stadion i Green Point inne i Kapstaden är det 86km. Man kan göra dagsutflykter till denna välkända stad från Pringle Bay.

 

I Kapstaden kan man handla kläder, smycken, sovenirer och det mesta på Waterfront, Century City eller en av de andra många shopping mallar som finns i Cape Peninsula området (VAT kan man få tillbaka när man lämnar landet, för mer information läs VAT refund.) På söndagar hålls Green Point Sunday Market.

 

 • Missa inte ett besök på akvariet där man kan uppleva en mångfald av fiskar, hajar, sköldpaddor och pingviner i enorma vattentankar. Det finns en sk touch display där man kan klappa sjöstjärnor och annat som växer och bor i havet. Där finns också ett aktivitetscenter som barnen älskar och dagliga shower med matning av pingviner och dockteater.

 

 • Kör till Cape Point/Godahoppsudden via Simons Town och Boulders Beach. Där kan man bada med pingviner. Åter till Kapstaden kan man köra via den vackra och välkända Chapman’s Peak vägen.

 

 • Ta en båttur på en segelbåt, katamaran, motorbåt eller piratskepp från Waterfront. Man kan också ta en guidad tur till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad eller se Kapområdet från höjden av en helikopter.

 

 • Besök Scratch Patch (mittemot Waterfront samt på andra ställen i Kapstaden) där barn och vuxna kan sitta bland slipade färggranna stenar och välja de bästa för att tynga ned bagaget hem. Där finns också inomhus minigolf. I Kommitjie kan man ta en ridtur på kameler.

 

 • Vandra upp till eller ta linbanan till toppen av Table Mountain och beskåda Kapstaden från ovan. Ta en lång promenade upp Signal Hill eller kör upp till Lions Head för att beskåda solnedgången.

 

 • Besök den magnifika Kirstenbosch botaniska trädgården, ät lunch på en av restaurangerna eller ta med dig en pick-nick till lunch eller till en Sunset konsert under sommaren. Härifrån kan du vandra upp till toppen av taffelberget (ta först reda på olika möjliga vandringsleder samt säkerhetsåtgärder).

 

 • Ta en promenad i stadskärnan och besök Parliaments, Gardens och Green market Square. Besök the Castle, planetariumet, Bo-Kaap, District Six eller ett av de många museumen (South African National Gallery, South African Cultural History Museum, South African Museum, Mayibuye Centre, Toy Museum, Marine Museums, District Six Museum). Upptäck Kapstaden under en tur i en av de sk topless bussarna.

 

 • Gå på en konsert, ballet, opera, pjäs eller musikal på en av de många teatrarna. Spela, ät eller åk skridskor på kasinot.

 

 • Besök en kåkstad eller gör en gospel tur med en registrerad turguide.

 

 • Prova på paragliding, skydiving, kite surfing, board surfing, mountain biking, abseiling, kloofing, vandring, vinprovning eller dyk med hajar.

 

 • Åk berg- och dalbana på Ratanga Junction som är öppet under sydafrikanska skollov.

 

 • Besök MTN science center.

 

 

Kapstaden

 


Garden Route

 

Pringle Bay ligger väl placerat om man är på väg för att uforska den välkända Garden Route och Route 62.

 

 

 • Njut av varma källor och uppleva semi öken.

 

 • Åk historiskt ånglok, rid på en struts eller gör världens högsta bungy jump.

 

 

Garden Route

 

Boka Nu

Specialerbjudanden

Leta

Special Erbjudande!

 

Dreams Accommodation Facebook

Tillgänglighet

Klicka för att se

tillgängliga/bokade

datum

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Din Semester Nu!