Var Ligger Pringle Bay?

 

Pringle Bay är ett rofyllt och lugnt litet samhälle knappt en timmes (67km) körväg från Kapstadens flygplats. Pringle Bay är det perfekta stället för en avslappnande och säker semester med sol, bad och natur.

  

Pringle Bay strand och fynbos

Pringle Bay strand med utsikt över Table Mountain

Pringel Bay ligger i Cape Overberg området och längs den kända valkusten – Whale Coast. Pringle Bay utgör en del av det unika Kogelberg Biosphere som är ett naturskyddat område utsett av UNESCO. Både samhällen och naturområden utgör en del av Kogelberg Biosphere. Det sköts I enlighet med internationella accepterade principer för biosphere reservat. Kärnan utgörs av  18 000 hektar vild och oförstörd natur där en hög nivå av biologiskt mångfalt finns. För mer information läs om Kogelberg Biosphere.

 

Naturreservat gränsar till Pringle Bay och det finns många vandringsleder i området. Det finns minst 7 olika golfbanor inom en timmes körväg, de två närmaste i Kleinmond ca 2 mil från Pringle Bay.  Det finns många aktiviteter och sevärdheter nära nog för halv- och heldagsutflykter.

 

 Plantor på sanddynornaBerg i områdetStrand entree med utsikt över Table Mountain

 Clarence Marine Drive


 

Pringle Bay Sandstrand

 

Den otroligt vackra sandstranden ligger endast 100m - 3 minuters gångväg från Dreams. Sandstranden är ca 2 km lång och erbjuder en härlig promenad med fantastisk utsikt över berg och strand. En klar dag kan man också se Taffelberget – Table Mountain – på andra sidan havet/bukten, False Bay.

 

Buffels flodmynningen finns på några minuters gångavstånd från Dreams och är perfekt för plask och bad. Vattnet är långgrunt och varmare än havsvattnet. Det är också skyddat från vågor och strömmar.

 

 

Pringle Bay sandstrand och Hangklip bergetPringle Bay sandstrand med utsikt över TaffelbergetFlodmynningen perfekt för barn

 

Pringle Bay sandstrand endast 100 m från Dreams

 


 

Samhället Pringle Bay

 

Pringle Bay är en mysigt litet samhälle med flera restauranger och ett par affärer, bottle store, deli, lokal kak”fabrik” samt andra små affärer som erbjuder sovenirer, plantor, böcker m.m. Från Dreams in till centrum är det ca 2 km. Matvaruaffärer har ett begränsat utbud och lite högre priser än i städerna. På helger och under högsäsong finns det nybakat bröd, pajer etc att köpa i affärerna i Pringle Bay. Ett större utbud (inklusive wasa knäckebröd och salt lakrits) finns i köpcentrum en halvtimmes körväg från Dreams.

 

I Pringle Bay är endast huvudvägarna asfalterade och trafiken närmast obefintlig. De övriga grusvägarna är välunderhållna och bidrar till det lugna tempot. Du kan njuta av den afrikanska stjärnhimlen utan ljusföroreningar eftersom Pringle Bay inte har några gatulyktor.

 

 

Pringle Bay Samhället

 

 


 

Säkerheten i Pringle Bay

 

Pringle Bay är ett säkert samhälle där brottsligheten är nästan obefintlig. Det är drygt 2 mil till den närmsta kåkstaden och public transport är mycket begränsad. Detta och att det endast finns en infart/utfart till Pringle Bay begränsar brottsligheten. Viss förekomst av tjuvfiske av pärlemo och/eller överfiske av hummer och kräftor händer. Polisen gör av den orsaken då och då stick kontroller på vissa fordon.

 

Dreams har tagit emot gäster sedan december 2008 och ingen av gästerna har utsatts för brottslighet i Pringle Bay. Trots att Dreams under lågsäsongen har stått tomt ett par veckor i taget har inga inbrott förekommit. De "burglar bars" som finns på en del fönster är för att hindra babianerna att ta sig in.

 

 


Aktiviteter i Pringle Bay och Närheten

 

  • Simma, snorkla, surfa
  • Promenera längs stranden, samla snäckor, sola
  • Bygga sandslott, plaska och utforska tidvatten pooler
  • Fiska, dyka efter kräftor (säsongsbegränsat)
  • Vandra, klättra, dyka, mountain bika
  • Fågelskåda, titta på babianer och valar (juni-november)
  • Fotografera, rita, måla
  • Njuta av oförstörd natur och unik fynbos
  • Äta gott på någon av de många restaurangerna
  • Beskåda solnedgången över havet

                                            Fiska Promenera längs stranden

Titta på solnedgången

 

Boka Nu

Specialerbjudanden

Leta

Special Erbjudande!

 

Dreams Accommodation Facebook

Tillgänglighet

Klicka för att se

tillgängliga/bokade

datum

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Din Semester Nu!